επιστροφή

 

o δομητής αυτού του ιστότοπου  

   in english  

 

 

 

 

 

 

 

 


      

 Ο Κων/νος Στρωματιάς του Ευαγγέλου και της Παναγιώτας γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας, στις 9 Φεβρουαρίου του 1958. Απεφοίτησε από το Α΄Λύκειο Αρρένων Ν. Ζωγράφου Αθηνών τον Ιούνιο του 1976.  Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου απεφοίτησε τον Αύγουστο του 1980, ως Aνθυπολοχαγός Mηχανικού.

Toν Φεβρουάριο του 1990 αποφοιτά από τη Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του  ΓΕΕΘΑ, ενώ τον Ιούνιο του 1996 αρχίζει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο τμήμα μηχανικών υπολογιστών και μηχανικών ηλεκτρονικών του Πολυτεχνείου Κρήτης,  με διενέργεια έρευνας πάνω σε πολυαισθητηριακά μικροηλεκτρονικά συστήματα πραγματικού χρόνου με πεδίο εφαρμογής την αναγνώριση προτύπων με χρήση μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας. Την έρευνά του περάτωσε επιτυχώς τον Ιούνιο του 1998, εφαρμόζοντας την μεθοδολογία rapid system prototyping.  Τον Απρίλιο του 1997 μετατάχθηκε στο νεοϊδρυθέν σώμα έρευνας και πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού.

Τον Αύγουστο του 1998 άρχισε προσωπική, ιδιωτική, έρευνα, στον ελεύθερο χρόνο του,  για την ανάπτυξη διάφορων συστημάτων βασισμένων σε μικροεπεξεργαστές, μικροελεγκτές, αισθητήρια και λοιπά ηλεκτρονικά ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, τα οποία συνδυάζει με ΄΄κυκλώματα΄΄ και συστήματα μη αγόμενα από ΗΛΕΚ - ΤΡΟΝ ( μη ηλεκτρονικά -γνώσεις που υπάρχουν διάσπαρτες σε ιστορικά κείμενα και λοιπά εγχειρίδια)   με στόχο να συμβάλλει στη θωράκιση της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδος αλλά και αυτή -  ανύπαρκτη  -  στην Κύπρο.

 Ήδη είχε υποβάλει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος  εξ ιδίας πρωτοβουλίας,

  • Μελέτη για την ανάπτυξη πρότυπου μικροηλεκτρονικού εργαστηρίου στον Ελληνικό Στρατό(1998)
  • Εμπεριστατωμένη πρόταση ανάπτυξης μικροηλεκτρονικά ελεγχόμενου μηχανισμού για την αναβάθμιση των αντιαρματικών ναρκών του Ελληνικού Στρατού (1997)
  • Μελέτη για ανάπτυξη επίγειου συστήματος επιτήρησης (1999), που προωθήθηκε στο Κέντρο Ερευνών του Στρατού για αξιοποίηση.

 Τον Απρίλιο του 2005 εξεδήλωσε γραπτώς την πρόθεσή προς το Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας , όπως παραχωρήσει αφιλοκερδώς στις ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τα δικαιώματα της υπ’ αρ. 20040100488 Ευρεσιτεχνίας (ΟΒΙ) του που αφορά υλοποίηση συστήματος που έχει την δυνατότητα υλοποίησης πολυεπίπεδης ασφάλειας στην ίδια μηχανή (ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ) , το οποίο και παρουσίασε στο μηχανογραφικό κέντρο του ΓΕΣ κατόπιν σχετικής αιτήσεως του τελευταίου.

Το σύστημα αυτό το ανέπτυξε, με δική του πρωτοβουλία,  το 2008, για λογαριασμό της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

 Ανέπτυξε εξ ιδίας πρωτοβουλίας πρότυπο σύστημα αναγνώρισης και ενεργοποίησης για αναβάθμιση των παλαιάς τεχνολογίας ναρκών, κατοχυρώνοντας  τον Μάρτιο του 2004 σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

 Τον Ιούνιο του 2006 δήλωσε γραπτώς την πρόθεσή του να παραχωρήσει αφιλοκερδώς στις ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τα δικαιώματα της υπ’ αρ. 20060100001 Ευρεσιτεχνίας (ΟΒΙ) του που αφορά υλοποίηση ισχυρότατου όπλου με δυνατότητα δημιουργίας ισχυρού ηλεκτρομαγνητικού παλμού μεγάλης ισχύος (12.000.000 αμπέρ) καθώς και την αποδέσμευση της απαραίτητης τεχνογνωσίας ανάπτυξής του.

Επίσης πρόσφερε αφιλοκερδώς  και όλες τις ευρεσιτεχνίες που έχουν σχέση με οπλικά συστήματα και τεχνογνωσία για ανάπτυξή τους. Το θέμα έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από αναφορές σε αρκετές εκπομπές του γνωστού δημοσιογράφου κου Χαρδαβέλα στο ALTER TV , στη σειρά εκπομπών '' ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ '' .   >> Δες σχετικό Video  

Σχετική αναφορά, ειδικά για την 'Κυκλοτρονική τεχνολογία' WMTS έγινε και από τον ίδιο, στην εκπομπή 'Ανιχνεύσεις' της ΕΤ3  κατά τη συζήτηση με θέμα τα 'Οπλα του Μέλλοντος' (17-02-2010).     >> Δες σχετικό Video

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας με το έγγραφο ταυτότητας : Φ 900/32/121610/Σ.335/6-3-07/Ε’ ΚΛΑΔΟΣ, αναγνώρισε πλήρως το επιχειρησιακό ενδιαφέρον των εφευρέσεων που αναφέρονται στο συγκεκριμένο έγγραφο και ζήτησε την παραπέρα προώθησή για αξιοποίησή τους. 

Τον Σεπτέμβριο του 2008, σε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αμυνας της Κύπρου, πρότεινε να παραχωρήσει εντελώς δωρεάν και να βοηθήσει στην ανάπτυξη, δύο από τις ευρεσιτεχνίες του που αφορούν οπλικά συστήματα επ' ωφελεία της Κύπρου, αναλαμβάνοντας αφιλοκερδώς την ανάπτυξη γραφείου έρευνας νέων τεχνολογιών στο Υπουργείο Αμυνας της Κύπρου. Απάντηση επί της προσφοράς αυτής, ουδέποτε έλαβε.

Tον Μάρτιο του 2009 αποστρατεύεται με το βαθμό του Ταξιάρχου.  Μαζί με την γεωπαθολόγο Αννη Οικονομίδου , ιδρύει στην Κύπρο το Ιδρυμα Γεωπαθητικών Ερευνών Κύπρου,  ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ.  H κα Οικονομίδου είναι επίσης διπλωματούχος βελονίστρια - ηλεκτροβελονίστρια, εξειδικευμένη στη  βιοενεργειακή διατροφολογία και τη θεραπευτική μέθοδο της πιεσοθεραπείας.

«Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν."        Albert Einstein

                      

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
 
 
 


Ο
 
  copyright © ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ